Bir Super Bowl şampiyonunun oğlu olarak Alex Freeman, ABD Erkek Takımı için öne çıkıyor

Alex Freeman, 7 Haziran'da ABD'li erkekler milli takımı Turkiye'ye karşı çıkış için sahaya yürüdüğünde, babası gözlerinde gözyaşı döktüğünü itiraf etti.

Eski All-Pro geniş alıcı ve Super Bowl şampiyonu Antonio Freeman, “Bana sadece ürperti veriyor,” dedi. “Bir ABD forması üzerinde. Ülkesini temsil ediyor. Muhtemelen elde edebileceğiniz en iyi tanınma seviyesi.”

Sergiño Dest, yırtılmış bir ACL'den sonra hala fitness geri kazanırken, 20 yaşındaki çocuk, Amerikalıların Concacaf Gold Cup'ta Trinidad ve Tobago karşısında açılış galibiyetinde başladı. Gelecek yılki Dünya Kupası kadrosunu düşündüğü için antrenör Mauricio Pochettino'yu etkilemeyi ümit eden genç oyuncular arasında.

Freeman'ın yükselişi beklenmedikti. Bu sezondan önce sadece 11 dakikalık birinci takım lig futbolu oynadı.

Amerikan orta saha oyuncusu Luca de La Torre Salı günü Freeman'a dönüp gülümseyerek, “Alex, dürüst olmak gerekirse, kimin çağrılmadan önce kim olduğunuz hakkında hiçbir fikrim yoktu.” Dedi.

Şimdi 53, Antonio NFL'de dokuz mevsim oynadı, 1998'de All-Pro ekibini yaptı ve 1997 Super Bowl'u Green Bay Packers ile kazandı.

Alex, “Büyürken her zaman futbolun yol olup olmadığını sordum, ama daha gençken futbol için her zaman gizli bir aşkım vardı.” Dedi.

USMNT vs Trinidad ve Tobago Özeti: Diego Luna, Jack McGlynn Gold Cup Açıcıda Etkileme | Tilki futbolu

Alexi Lalas'a ve “Fox Futbol” ekibine, USMNT'nin Altın Kupası'ndaki Trinidad ve Tobago'ya karşı zaferine tepki vererek göz atın!

Ayrıca çocukken basketbol oynadı. Alex'in annesi onu Amerikan futbolundan uzaklaştırdığı fikrini reddediyor.

Rochelle Hinkle, “Asıl hikaye Alex'in futbol oynamak istemediği ve babasına bunu söylemek istemediği.” Dedi. “Hepsi beni bir bahane olarak kullanıyor. Sadece kendi şeridini ve kendi yolunu yapmak istiyordu. Sanırım, o zaman söylemek için sözleri yoktu.”

Alex, Fort Lauderdale Plantation banliyösünde evinin yakınında Weston FC'de gençlik takımları için oynadı. Inter Miami'nin Gençlik Akademisi'nde oynamak istedi ama geri çevrildi. Freeman daha sonra Orlando City'nin akademisi için eski Weston koçu Javier Carrillo tarafından işe alındı.

“Beni içeri almadan, belki bugün olduğum yerde olmayabilirim,” dedi Alex. “Açıkçası 15 yaşında hareket etmek benim için zor olan, ailemden ve her şeyden uzak olan bir şeydi, ama beni hızlı bir şekilde büyüttüğünü hissediyorum ve bunun yapmam gereken bir şey olduğunu hissediyorum.”

Koronavirüs salgını sırasında 2020'de Orlando'ya taşındı.

“Hâlâ TSSB'm var çünkü onu yükseltmeyi bitirmedim,” dedi annesi.

Freeman, 26 Mart 2022'de üçüncü kademeli MLS Next Pro'da Orlando City B için çıkış yaptı ve 29 Nisan 2023'te Major League Soccer'daki Kıdemli Takım için ilk maçını ikinci yarı durdurma zamanına girdi. Geçen yıl iki kez daha fazla MLS maçı daha vardı, toplam 10 dakika, daha sonra bu sezon Dagur Dan Thórhallsson'dan hemen başlamayı devraldı.

Pochettino, “Alex çok az deneyime sahip bir oyuncu, ancak futbolda arzu, kapasite ve yetenek genellikle deneyimin üzerine çıkıyor.” Dedi. “Üzerine aldığımız raporlar gerçekten iyiydi.”

Freeman, Dest, Joe Scally, Nathan Harriel, Bryan Reynolds, Shaq Moore ve Marlon Fossey ile muhtemel iki sağ sırt kadrosu için yarışıyor. Pochettino, sonbahar dostları için kadro seçimleri yaparken odağını 60 oyuncudan oluşan bir gruptan daraltmayı öngörüyor.

Freeman, “Bu kamplar, bu oyunlar, Pochettino'nun güvenini kazanmamın sadece motivasyon olduğunu hissediyorum.” Dedi.

Alex, babasına eğitim, yemek ve yaşam tarzı alışkanlıkları öğrettiği için kredi veriyor. Yıllar önce, bir topun etrafında bir araya geldiler. Artık değil.

“O noktada fark ettim: Burada kendinize zarar vereceksin,” dedi Antonio. “Arka bahçedeki bazı basketbolları çekebilir, üç sayılık falan çekebiliriz, ama futbolla ilgili hiçbir şey yapmayabiliriz.”

Associated Press tarafından raporlama.

Doğru gelen kutunuza harika hikayeler sunmak ister misiniz? Fox Sports hesabınızda oluşturun veya oturum açın Ve her gün kişiselleştirilmiş bir bülten almak için ligleri, takımları ve oyuncuları takip edin!

USMNT, First Gold Cup maçında Trinidad & Tobago'ya hakim | Sotu

Alexi Lalas ve David Mosse, USMNT'nin Trinidad & Tobago karşısında 5-0 galibiyetine tepki gösterdi. Pochettino'nun kadrosunun Malik Tillman ve Diego Luna'nın güçlü performanslarının arkasında nasıl oynamaya başladılar. Son olarak, Patrick Agyemang veya Haji Wright'ın bir sonraki maç forvet pozisyonunu hak edip etmediğini tartıştılar.

Amerika Birleşik Devletleri'nden daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin