Christian Pulisic USMNT'nin devamsızlığını savunuyor, 'Çizgi Out' eleştirisine geri dönüyor

Doug McIntyre

Futbol gazetecisi

Christian Pulisic'in ABD'li erkekler milli takım koçu Mauricio Pochettino'dan bu yaz Concacaf Altın Kupası'nı atlamak için izin istedikten iki hafta sonra, AC Milan yıldızı nihayet kararını açtı ve Pochettino tarafından reddedilen iki altın kupa dostluğu için USMNT ile birlikte olmak istediğini açıkladı.

Perşembe günü CBS Sports podcast'inde Perşembe günü eski ABD oyuncuları Jimmy Conrad, Charlie Davies ve Tony Meola'ya verdiği demeçte, “Açıkçası, takımla kaçırmam benim için berbat,” dedi. “Her zaman ekibin bir parçası olmak istiyorum.

“Sezonun sonuna doğru, vücudum benimle konuşmaya başladı ve zihnim ve sonra 'Gelecek yıla girip Dünya Kupası'na girme?' “Sekiz oyun daha oynamak ve sonra hiç dinlenmemek, doğrudan sezon öncesi olmak [with Milan] Ve sonra bir yıl daha ezin ve doğrudan Dünya Kupası'na mı gidiyorsunuz? Vücudum için en iyisi olduğunu hissettiğim bu değil. ”

Ancak Pulsic, ABD'nin dünyanın 27. ve 20. sırada yer alan takımları olan Avrupa düşmanları Türkiye ve İsviçre'ye ev sahipliği yaptığı FIFA'nın Haziran Uluslararası Penceresi için USMNT'ye katılmaya istekliydi. Pochettino onu kullanabilirdi.

Pulisic, “En azından iki dostluğun bir parçası olmak istedim.” Dedi. “Antrenörlerle konuştum ve sonra sordum ve ekibin bir parçası ve elimden geleni yapmak istedim. Ve hayır dediler. Sadece bir kadro istediklerini söylediler.

“Ve bu koçun kararı,” diye ekledi. “Buna tamamen saygı duyuyorum. Anlamadım, ama böyle.”

Pulisic evden izleyerek Amerikalılar, Salı günü Nashville'deki İsviçre tarafından 4-0 drubing de dahil olmak üzere her iki maçı da kaybetti. “Sonuçlar kesinlikle zor oldu” dedi. “Son oyunu izlemek zordu.”

Christian Pulisic, bu yaz altın kupa turnuvası öncesinde Mauricio Pochettino'nun USMNT takımının bir parçası değil. (Fotoğraf: John Dorton/ISI fotoğrafları/USSF/Getty Images)

Pulisic kariyerinin başlarında yumuşak doku yaralanmaları ile mücadele etti, ancak Rossoneri Son iki Avrupa mevsiminde. Önümüzdeki Haziran ayında, ABD, Kanada ve Meksika'nın ilk 48 takımlık Dünya Kupası'na ev sahipliği yaptığı zirvede olma arzusunun bu yaz hakkındaki düşüncelerini etkilediğini söyledi.

“Kendim için en iyi kararı vermek zorunda kaldım ve uzun vadede benim [national] Takım, “dedi.” Açıkçası, bazı insanlar bunu görmese de. “

Pulisic, kısmen – Perşembe gününe kadar – bir açıklama sağlamadığı için Altın Kupayı atlamak için önemli bir eleştiriyle karşılaştı. Bu sıradan bazıları eski milli takım oyuncularından, en önemlisi Landon Donovan ve USMNT tarihinin ortak golcüleri Clint Dempsey'den geldi. Pulisic'in babası, şu anda Fox Sports'un analisti olan Donovan'a bile herkese açık yanıt verdi.

Pulsiic, “Bu zor çünkü büyüyen adamlara baktım.” Dedi. “Bu adamlardan bazıları benim putlarımdı ve onlara oyuncular kadar çok saygı duyuyorum. Ve özellikle bazılarını da bildiğinizde zor. Benimle konuştukları ve açıkça destek göstermek istedikleri ve arkadaşın ve her şeyin biraz farklı bir şey olduğunu söylüyorlar. Ve sonra bu, bu iyi. Bu iyi. Bana zarar vermiyor mu?

Yine de, USMNT'ye olan bağlılığına şüpheci olan herkesle sorun yaşadı.

Pulisic, “Özellikle milli takıma yönelik taahhüdümü sorgulamak, bence bu çizgiden çıktı.” Dedi. “Yaralanma dışında hiçbir şey nedeniyle milli takımda tüm yıllar boyunca bir oyunu hiç kaçırmadım. Her zaman orada olmak istiyorum. Bazen kararlar vermelisiniz.

“Bu, dediğim gibi, kendim ve ekip için doğru karar. Günün sonunda insanlar bunu görecek.”

Doug McIntyre, beş kıtada FIFA Dünya Kupaları'nda Amerika Birleşik Devletleri Erkek ve Kadın Milli Takımlarını ele alan Fox Sports için bir futbol muhabiridir. Onu takip et @Bydougmcintyre.

FIFA Erkek Dünya Kupası'ndan daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin