USMNT'nin büyük Jozy Altidore 'müthiş insanı' Christian Pulisic'i övüyor

Doug McIntyre

Futbol Gazetecisi

ABD erkek milli takım oyuncularından oluşan bir alay, birer birer normal antrenman öncesi rutinlerini bırakıp Jozy Altidore'a sarıldı.

Christian Pulisic, Weston McKennie, Tim Ream – hepsi USMNT efsanesini kabul etmeye hevesliydi – Altidore program tarihinde üçüncü en skorer oyuncu, sadece Clint Dempsey ve Landon Donovan'dan sonra – koç Mauricio Pochettino'nun Amerikalıları zor durumda bırakmasını izlemek için uğradılar 18 Kasım Concacaf Uluslar Ligi çeyrek finalinde St. Louis'de Jamaika'yı yenmeden önceki son antrenman.

Sadece oyuncular değildi. Pochettino bizzat yanına gelerek eski dostu ve rakibini sıcak bir şekilde selamladı. FOX Sports'a verdiği özel röportajda Altidore, İngiltere Premier Ligi'nde Arjantinli yıldız Tottenham Hotspur'u yönetirken ve Altidore Sunderland'in forvetiyken karşı karşıya geldiği yeni ABD'li patron hakkında “Mauricio hiç değişmedi” dedi. ve ondan önce İspanya'da.

“O inanılmaz bir adam ve buraya gelip anılarımızı anlatması, yaptığımız mücadeleler ve milli takım hakkında konuşması gerçekten çok hoştu.”

USMNT mezunlarının çoğu gibi Altidore da eski takımının büyük bir hayranı. Ertesi gece City Park'ta caddenin karşısında, Altidore taraftarlar bölümünde bir kez daha sıcak bir karşılama aldı ve maç sırasında American Outlaws'a katıldı.

Altidore, Donovan'ın oynadığı 2010 Dünya Kupası'nda ve 2014'te Dempsey'nin iki gol atıp kaptanlık bandını taktığı dönemde Amerikalıların ilk forvet oyuncusuydu. Dolayısıyla Altidore'un bu takımlarla en yakından ilişkili olması mantıklı geliyor; ayrıca 2009'daki Konfederasyon Kupası finalinde Altidore'un galibiyet golüyle güçlü İspanya'yı yarı finalde elemesi de mantıklı. Ama aynı zamanda USMNT dönemi ile bu dönem arasında bir köprü.

Altidore, 2019'da 115. ve son ABD şampiyonluğunu kazanmadan önce Pulisic, McKennie, Ream ve diğer bazı mevcut milli takım üyeleriyle birlikte oynadı. İşler biraz farklı gitseydi, Katar'daki 2022 Dünya Kupası'nda onlara bile katılabilirdi.

Güvenilir uluslararası forvetler nadir bulunan bir üründür ve elit futbol ülkeleri dışındaki diğer ülkeler gibi ABD de onlara asla doymamıştır. O halde USMNT antrenörü Gregg Berhalter'in 2022'nin başlarında Altidore ile temasa geçmesi ve ona o zamanlar 32 yaşında olan MLS sezonunu New England Revolution ile yakından takip edeceğini söylemesi şaşırtıcı değil.

Kondisyon sorunları nedeniyle kısıtlı olan ve ilk 19 maçında sadece bir gol atmayı başaran Altidore, “Bir başlangıç ya da buna benzer bir şey olacağımı düşünmemiştim, belki yedek kulübesinden farklı bir şey sunabilir ve tecrübeli bir varlık olabilirim” dedi. Revs ile görünüşe. 2022'nin ortalarında Meksika'daki Puebla'ya altı aylık kiralık olarak gitti ve altı Liga MX maçında iki gol attı. Yeterli değildi. Altidore, “Konuştuk ama farklı bir şekilde sonuçlandı” dedi. “Hayal kırıklığı yaratıyor ama hayat bu. Karara saygı duyuyorum.”

Neredeyse üç yıl sonra, ABD'nin hâlâ ön tarafta kilitlenmiş bir 9 numarası yok. Folarin Balogun, 2024 Copa América fiyaskosu sırasındaki birkaç parlak noktadan biriydi, ancak sakatlığı nedeniyle henüz Pochettino'da forma giymedi. Ricardo Pepi, Ekim ve Kasım aylarındaki fırsatını değerlendirdi ve üç maçta üç gol attı.

Altidore, “Pepi'nin oynadığı açlığı seviyorum” dedi. “Orada koşan ve pres yapan bir adam gördüğünüzde bu tavır takımın geri kalanına da yayılıyor. Balogun ve [Josh] Açık olmak gerekirse Sargent da bunu yapıyor. Haji Wright iyi oynadı. Brandon Vazquez'in hayranıyım. Daryl Dike gibi bir adamın sağlıklı olmasını görmek isterim çünkü onun tamamen farklı bir şey getirdiğini düşünüyorum.”

Şimdi 35 yaşında olan Altidore, Ream'den neredeyse iki yaş daha genç. Emekliliğini hiçbir zaman resmi olarak açıklamadı ancak Revs'in geçen yıl kontratını satın almasıyla emekliliğin bittiğini biliyordu. Tenis yıldızı ve Floridian Sloane Stephens ile 2022'de evlenen Altidore, “Ailemi tekrar oynamak için taşımayacağım” dedi. Çift, zamanlarını Los Angeles ile Altidore'un memleketi Boca Raton arasında paylaştırıyor.

Şu anda medyada çalışan birçok eski ABD'li takım arkadaşının aksine Altidore, kramponlarını çıkardığından beri nispeten düşük bir profil sergiledi. Yeni tutkusu, soğuk havaların yaşandığı eyaletlerde kapalı sahalar inşa eden bir futbol antrenmanı şirketi olan Sogility'dir. Altidore bu yüzden St. Louis'deydi; Sogility'nin en yeni alanı bu ayın sonunda yakınlardaki Saint Charles, Missouri'de açılıyor.

Genel olarak Altidore, USMNT'nin mevcut gidişatını beğeniyor. “Bir sonraki Dünya Kupası'na bir buçuk yıl kaldı ve oyuncuların bu yoğunluğu iyi bir şekilde hissetmeye başladığını düşünüyorum” dedi.

Hoşlanmadığı bir şey var mı? Eski milli takım oyuncuları mevcut milli takımlara halkın önünde fotoğraf çekiyor. Geçtiğimiz ay, USMNT'nin büyük yıldızı Tim Howard, Jamaika'ya attığı golü, başkan seçilen Donald Trump'ın popüler hale getirdiği bir dansı taklit ederek kutlayan Pulisic'i eleştirdiğinde ortalığı karıştırmıştı. Pulisic daha sonra gazetecilere bunun “siyasi” olma niyetinde olmadığını söyledi.

Howard, İngiltere'deki Daily Mail'de “Bu açıklama geçerli değil” diye yazdı. “Siz şu ya da bu taraftasınız. Eğer kamuya açık bir açıklama yapacak kadar cesursanız, bununla bir sorunum yok. Ama buna sahip çıkın.”

Altidore, “Christian Pulisic müthiş bir insan” dedi. “Her ne olursa olsun çok fazla ilgi gördüğünü biliyorum – politika hakkında konuşmayacağım – ama onu 17 yaşından beri tanıyorum ve milli takımı ondan daha iyi temsil eden bir adamla tanışmadım. Onunla konuşup aksini söylemenin temelsiz ve saçma olduğunu söylemem bir insan olarak tanışabileceğin en iyi insanlardan biri, sadece bunun bilinmesini istiyorum.”

Pulisic, tarihte Altidore'dan daha iyi gol/maç oranına sahip iki ABD'li oyuncudan biri. (Diğeri Dempsey.) Altidore'un 42'sine karşılık 31 kariyer vuruşu varken, onu geçmesi muhtemelen an meselesi.

Altidore bunu memnuniyetle karşılıyor.

“Bugün Weston ve Christian'a baktığımda gülümsemeden ve gurur duymadan edemiyorum” dedi. “Bir noktada hepimiz Avrupa'daydık. Bunun ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Amerikalılar olarak aslında kimse orada olmak istemiyor. Hepsi evde, ailelerine yakın olmayı çok isterler. Bunun yerine, onlar' Oradasın, tatillerini kaçırıyorsun, hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyorsun.

Altidore, “Olayın bu yönünü, ne kadar yalnız olabileceğini her zaman hatırlıyorum,” diye devam etti. “Kulağa bayat gelebilir ama özellikle eski oyuncular olarak bu adamların desteklendiklerini ve sevildiklerini bilmeleri önemli.”

Louis'deki eğitimden önceki sahneye dayanarak, Altidore'a olan aşk karşılıklıdır.

[Want great stories delivered right to your inbox? Create or log in to your FOX Sports account, follow leagues, teams and players to receive a personalized newsletter daily.]

TAKİP ETMEK FOX Sports deneyiminizi kişiselleştirmek için favorilerinizi takip edin

Amerika Birleşik Devletleri

FIFA Erkekler Dünya Kupası

Amerika Birleşik Devletleri'nden daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin