USWNT Dipnotlar: Mallory Swanson hamileliği duyururken 'Üçlü Espresso' beklemede

Laken Litman

Üniversite Futbol ve Futbol Analisti

Editörün notu: USWNT dipnotları sizi ABD Kadın Milli Takımı, NWSL, Avrupa ligleri ve tüm Amerikan kadın futbolu çevresindeki büyük konuşma noktalarına götürüyor.

Haftanın en büyük haberi, Mallory Swanson'un sosyal medyada kendisi ve kocası Chicago Cubs'un şortlu Dansby Swanson'un ilk çocuklarını beklediklerini açıkladığıdır.

Swanson'un hem ABD Kadın Milli Takımı hem de Chicago yıldızlarından yokluğu bu takvim yılı şimdi mükemmel bir anlam ifade ediyor. Her iki takım da ileri yıldızın daha fazla açıklama yapmadan “kişisel bir mesele” ile uğraştığını söylemişti. Şimdi hepimiz iyi haberi biliyoruz.

Swanson, geçen sezon 2028 yılına kadar yıldızlarla bir sözleşme uzantısı imzaladı. Ve bu kulüp için önemli bir uzun vadeli hareket olsa da, şu anda bir yeniden inşa aşamasından geçiyor ve yakın zamanda baş antrenör Lorne Donaldson'u (Swanson'un gençlik takımına Colorado'da koçluk yapan) ateşledi. Yıldızlar şu anda 1-5-1 rekoru ile NWSL'de son sırada yer alıyor.

USWNT'e gelince, Emma Hayes, Brezilya'daki 2027 Dünya Kupası'nın önünde oyuncu havuzunu oluştururken ön cephede yeni yüzler deniyor. Ve Swanson, seçim için mevcut olmayan “üçlü espresso” nun tek üyesi değildi. Sophia Wilson da hamile ve bu yıl ilk çocuğunu beklerken, Trinity Rodman bir sırt yaralanmasını yeniden şekillendirmeden önce formda ve formda görünüyordu ve şimdi bir sonraki duyuruya kadar dışarıda.

Carli Lloyd Ulusal Futbol Onur Listesi'ne girdi

USWNT efsanesi Carli Lloyd, bu hafta başında Ulusal Futbol Onur Listesi'ne girdi. Konuşmasında, iki kez Dünya Kupası şampiyonu ve Olimpiyat altın madalyası, takım arkadaşlarından “duygusuz bir makine” olduğu için özür diledi.

“Arkadaş edinmek ya da kalabalığı takip etmek için orada değildim,” dedi Lloyd. “Takımımın şampiyonluk kazanmasına yardımcı olurken kendimi en zirveye itmek için oradaydım. Bu sürüş genellikle insanları uzak tutmak anlamına geliyordu.

“Drama'dan kaçındım. Nadiren zayıflık gösterdim ve kırılganlık kendimi ifade etmeme izin verdiğim bir şey değildi. Pişman olduğumu söyleyemem, ama dilediğim bir şey varsa, keşke yıllar boyunca daha fazla insanın beni anlamasına izin versem.

“… Yoğun oldum ve böyle bir kesim ortamında hayatta kalmanın tek yolunun bu şekilde olmak olduğuna gerçekten inandım. Yani takım arkadaşlarım için şunu söylemek istiyorum: Üzgünüm, her zaman hepimi veremedim.”

2021'de emekli olan ve birkaç yıldır Fox Sports analisti olan Lloyd, kariyer başarılarına ve pişmanlıklarına yansıdı. Her şeyden önce, “en büyük sevincinin” altı aylık kızı Harper'ın anne olduğunu kaydetti.

Lloyd, “Her zaman bir çocuk istediğimi biliyordum, ama bu küçük bebeğin beni bir insan olarak nasıl tamamen değiştirebileceği hakkında hiçbir fikrim yoktu.” Dedi. “Oyun kariyerimin aksine, hazır bulundum. Kendimi onunla geçirdiğim her an savunmasız, duygusal ve tamamen meşgul olmaya izin verdim.”

Kardeş-kız kardeşi

Hafta sonu, Alyssa ve Gisele Thompson, Angel City'nin Washington Spirit 4-3'ü yenmesine yardımcı oldukları için NWSL tarihinde bir gol için bir araya gelen ilk kardeş ikilisi oldu.

22. dakikada, Angel City zaten 1-0 önde gelen Alyssa Thompson sol tarafa doğru çekildi ve küçük kardeşinin beklediği kutuya kesin bir sol ayaklı bir haç gönderdi. Bir defans oyuncusu Gisele, ilk kariyeri NWSL hedefini netleştirmek için sadece bir dokunuşa ihtiyaç duydu.

“Bunu her zaman hayal ettik, özellikle bu yüksek futbolda,” Gisele maçtan sonra dedi. “Birlikte yapmak inanılmaz. İlk hedefimi almak inanılmaz. Rüya gerçek.”

Bu ilk kez 20 yaşındaki Alyssa ve 19 yaşındaki Gisele futbol tarihi yapmadı. İkisi de USWNT için bu yılın başlarında Shebelieves Kupası sırasında başladılar ve birlikte kıdemli bir milli takımda başlayan sadece üçüncü kardeş çifti oldu.

Mikaela Shiffrin kadın futboluna yatırım yapıyor

Tarihte en süslü Alp kayakçısı Mikaela Shiffrin, Denver'ın NWSL genişleme ekibi için sahiplik grubuna katıldı. Colorado yerlisi iki kez altın madalya, sekiz kez dünya şampiyonu ve diğer başarıların yanı sıra 101 Dünya Kupası zaferine sahip. Şimdi parlayan özgeçmişine NWSL yatırımcısını ekleyebilir.

Henüz adlandırılmayan Denver ekibi, 2026'da Boston Legacy FC ile birlikte oynamaya başlayacak ve lige 16 takıma kadar getirecek. Mülkiyet grubu ayrıca Denver'da 2028'de açılması beklenen 14.500 kişilik bir stadyum inşa etmeyi planlıyor.

Shiffrin, Patrick ve Brittany Mahomes (Kansas City Current), Lindsey Vonn (Utah Royals ve Angel City), Naomi Osaka (Kuzey Carolina Courage), Billie Jean King ve Mia Hamm (Angel City), James Hard (Houston Dash) ve pek çok şey içeren büyüyen ünlü atlet NWSL yatırımcıları listesine katılıyor.

Laken Litman, Fox Sports için kolej futbolu, kolej basketbol ve futbolu kapsıyor. Daha önce Sports Illustrated için yazdı, Amerika Bugün ve Indianapolis yıldızı. Başlık IX'un 50. yıldönümünü işaretlemek için 2022 baharında yayınlanan “Strong Like a Woman” ın yazarıdır. Onu takip et @Lakenlitman.

Amerika Birleşik Devletleri'nden daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin